Chemioterapia

chemioterapia_wiem_o_zdrowiu

Forum -> wyniki

Tytuł:wyniki
Autor:Krycha
12.5.2010, 04:52
Prosze o informacje na temat rokowania,jeśli na podstawie tych danych jest to możxxx góry bardzo dziękuję i xxx xxx mammae xxx xxx:tamoxifen20mg i radioterapia(nie określono jeszcze receptorów).xxx:nowotwór złosliwy -sutek nie okreśxxx-Utkanie 2węzłów chłonnych wolne od przerzutóxxx-utkanie 9węzłów chłonnych wolne od przerzutóxxx makroskopowy:8*8*3cm o śxxx.

Tytuł:bialaczka
Autor:Malinka
12.5.2010, 13:00
Dzisiaj dowiedziałam się,że u mojego ojca zdiagnozowano białaczkę limfatyczną przewlekłą. Większość dnia spędziłam dziś na poszukiwaniu w necie materiałów, wszelkich informacji na temat tej choroby. Dużo się dowiedziałam, ale są to suche medyczne informacje. Z tego co wiem białaczka limfatyczna przewlekła jest chorobą (zazwyczaj) ludzi po 50 roku życia (mój tato ma 56 lat) może któraś z Was ma w rodzinie osobę, która żyje z tą chorobą? Będę wdzięczna za podzielenie się wszelkim Waszymi doświadczeniami w tej kwestii. Bardzo się boję o mojego tatę. Dodam,że tato jest pod stałą opieką lekarską. Diagnoza została postawiona 2,5 m-ca temu. Rodzice zdecydowali powiedzieć mi dopiero dziś Nie mieszkam z nimi, ja przebywam na stałe za granicą oni mieszkają w Polsce, niczego nie podejrzewałam...

Tytuł:bialaczka
Autor:Kasia0912
12.5.2010, 13:02
Mój Dziadek ma taką białaczkę. Podejrzenia o nią były już 1,5 roku temu. Od roku jest zdiagnozowana. Niestety Dziadek mieszka w innym mieście,więc również nie mam z nim częstego kontaktu (poza telefonicznym). Dziadek ogólnie żył dobrze, w miare normalnie. Jedynie co 3 tygodnie musiał jeździć do szpitala na 3-7 dni. Przetaczali mu krew, robili badania itp. Później dostał chemię w tabletkach,ale taką że tak to ujmę małochemiczną. On nie wiedział co to konkretnie za lek. Od 3ech miesięcy dostaje już prawdziwa chemię, bo jego organizm już sbie nie radzi. Ale prawda jest taka, mój Dziadek ma 77 lat, więc inny organizm, słabszy.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
nosił wilk razy kilka ponieśli i...

chemioterapia_ciekawostki

Ciekawostki

Czerniak

Przeszło 90% czerniaków jest na skórze, choć nowotwór może pojawić się w każdym miejscu, gdzie są komórki barwnikowe, w szczególnie wewnątrz gałki ocznej, w jamie ustnej, na narządach płciowych, 

Czy wiesz, że...

Polip
Wyróżniamy różne typy polipów. Biorąc pod uwagę rokowanie oraz czynności terapeutyczne ważne jest czy nie posiada on komórek nowotworowych.

Polecamy

Onkologia
Onkologia jest jedną z dziedzin medycyny związanej z pojęciami, które są ściśle powiązane z całym procesem nowotworowym. Ta specjalizacja zajmuje się czynnikami występowania, powstawania oraz całym procesem zapobiegania chorobom nowotworowym.

Archiwum

Metamizol jest jednym z najpowszechniej używanych środków przeciwbólowych. W Polsce znany jest od wielu lat jako preparat o nazwie Pyralgina i stosowany szeroko w leczeniu bólu, także pooperacyjnego. Chociaż jest stosowany w praktyce lekarskiej od lat dwudziestych ubiegłego wieku (wprowadzony do leczenia w 1922 r.) mechanizm jego działania został poznany bliżej dopiero w ostatnich latach. Leczenie bólu ostrego i przewlekłego przy użyciu substancji metamizol.